Jeroen

Ik blonk in mijn jeugd in geen enkele sport uit en worstelde met overgewicht, maar dit heeft mij er nooit van weerhouden om veel te bewegen. Waarom? Om de simpele reden dat ik blij word van trainen! Het moet geen taak zijn, het moet vanzelfsprekend en leuk zijn. Ik realiseer mij dat niet iedereen met veel plezier traint en het meer als een noodzakelijk kwaad ziet om gezond te blijven. Maar maak het een onderdeel van jezelf en je wilt niet meer zonder.

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met zwemmen. Later ben ik overgestapt naar waterpolo. Toen ik 16 jaar was, raakte ik geïnteresseerd in vechtsporten. Ik mocht nog niet boksen, dus de oosterse vechtkunst Pencak Silat was een leuke opwarmer. Vanaf mijn 18e ging ik verder met boksen, kickboksen en uiteindelijk ook MMA (Mixed Martial Arts) en beoefende deze sporten op wedstrijdniveau.

Ik merkte dat ik door de kracht -en conditietraining bij de boksschool steeds meer allround werd. Ik werd niet alleen een betere bokser, maar ook een betere atleet in het algemeen. Deze training vormde de basis voor andere sportieve uitdagingen, zoals triathlons (kwart -en olympische afstand), rugby, MMA en survivalruns. Omdat ik merkte hoe effectief slim trainen was, ben ik mij meer gaan verdiepen in kracht -en conditietraining.

Dit heb ik gedaan door veel te lezen, maar vooral door veel uit te proberen. Ook heb ik een aantal cursussen en opleidingen gedaan om mijn kennis uit te breiden. De docentenopleiding aan de Amsterdamse Academie voor Lichamelijke Opvoeding was een logische aanvulling om deze kennis vervolgens aan anderen over te kunnen brengen. Als docent LO en docent zelfverdediging heb ik dit ook goed kunnen oefenen.

Omdat ik van jongs af aan al militair wilde worden en fysieke en mentale uitdagingen graag opzocht, werd ik beroepsmilitair. Hier heb ik ook het één en ander opgestoken over het verleggen van grenzen. Maar helaas heb ik hier niet de uitdaging kunnen vinden die ik voor ogen had. Een hernia die niet de benodigde rust kreeg, maakte na twee jaar een eind aan mijn carrière bij defensie en zette ook een harde rem op alle andere sportieve activiteiten. Het zware werk in combinatie met slechte techniek tijdens het uitvoeren van werkzaamheden was funest voor mijn rug. Dit was voor mij een belangrijk leermoment over hoe belangrijk techniek is. Ik ben inmiddels weer volledig hersteld, kan alles weer en technisch gezien heb ik nog nooit beter getraind.

Nu zoek ik de uitdaging in het verantwoord fitter maken van andere mensen. Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?

Afgeronde opleidingen/cursussen:

Docent Lichamelijke Opvoeding
Docent zelfverdediging
Crossfit Level 1 trainer
USA Weightlifting Level 1 Sports Performance Coach
Maxwell SC Fundamentals of Human Movement trainer