Wendy

Van huis uit heb ik altijd meegekregen dat sport bij je opvoeding hoort. Mijn moeder wilde graag dat ik zou gaan turnen, ik wilde liever paardrijden. Turnen vond ik maar niets, paarden vond mijn moeder eng. Mijn tweede keuze was ballet. Dit heeft voor mijn houding veel goeds gedaan en toen ik op mijn 9e eindelijk toch mocht paardrijden had ik hier veel profijt van bij mijn houding en zit op het paard.

Vanaf mijn 16e ben ik naast het paardrijden de sportschool ingedoken en deed ik daar meer aan fitness. Later heb ik nog groepslessen gevolgd als bodypump, bodycombat en X-Co. In 2010 sportte ik uiteindelijk 3 uur achter elkaar in de groepslessen en nog wat vrij fitness om mijn ei kwijt te kunnen. Daarnaast heb ik nog een poosje kickboksen gedaan.

Na de HAVO ben ik de opleiding voor fysiotherapie gaan volgen in Utrecht en daarnaast heb ik mijn instructie-diploma gehaald voor paardrijden. Na mijn afstuderen ben ik meteen gaan werken bij een particuliere praktijk in Tiel, waar ik nog steeds werk.

In 2011 ontdekte ik door een vriend CrossFit. Na veel kijken op YouTube ben ik vol enthousiasme gaan zoeken naar de dichtstbijzijnde CrossFit-Box. In een kleine box in Driebergen deed ik voor het eerst een WOD (Workout Of the Day) en was helemaal verslaafd! Ik ben gestopt in de sportschool en heb heb daarna alleen crossfit en paardrijden gedaan. Later ben ik door Jeroen in aanraking gekomen met survivalruns. Ook hier kan ik lekker mijn energie kwijt en het is heerlijk om zo in de buitenlucht te kunnen klimmen en klauteren.

Ik hoop dat wij bij WSC mensen net zo enthousiast kunnen krijgen zoals ik dat ooit ben geworden en hoop zo Nederland een stukje mooier, strakker en fitter te krijgen! De eerste stap naar de sportschool is altijd het moeilijkst, maar als je ons een kans wilt geven, weet ik zeker dat je met een goed en voldaan gevoel weer terug naar huis gaat na de training!

Afgeronde opleidingen/cursussen:

Geregistreerd Fysiotherapeut
ORUN niveau 2 paardrij-instructrice
Medische fitness
Fit en veilig